Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Γιατί το 666;

"Ωδε ή σοφία εστίν ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμό του θηρίου.αριθμός γάρ ανθρώπου εστί. Και οαριθμός αυτού χξς" (Αποκ. ιγ.18)

Ρώτησαν πολλοί το γέροντα Παϊσιο για το νόημα του 666...

Γιατί, δηλαδή, να είναι αυτός ο αριθμός του αντίχριστου κι όχι κάποιος άλλος. Έλεγε, λοιπόν, ο γέροντας ότι ο αριθμός αυτός είναι το σύμβολο της δύναμης των Ε­βραίων, που, όταν απέκτησαν δύναμη στην περιοχή τους, έπαιρναν επί Σολομώντος 666 χρυσά τάλαντα το χρόνο από τον καθένα απ' τους γύρω λαούς. Θυμίζει, δηλαδή, στους Εβραίους την εποχή της ισχύος τους τότε και θεωρούν ότι ο επερχόμενος βασιλιάς τους πρέπει να συμβολίζεται μ' αυτό τον αριθμό, αφού αυτός θεωρούν ότι θα εκπληρώσει τις προφητείες τους. Έτσι, έχουν συνδέσει το 666 με την εκπλήρωση των προφητειών τους κι επιμένουν σ' αυτόν.
Υπόψη ότι οι προφητείες έχουν εκπληρωθεί όλες σε σχέση με τη γέννηση του Ιησού Χριστού, αλλά οι Εβραίοι ποτέ δε δέχθηκαν το Χριστό σαν Μεσσία.
Ο γέροντας επανειλημμένα καυτηρίασε τους νεοεποχίτες θεολόγους και καθηγητές πανεπιστημίου, αλλά και απλούς κληρικούς και μητροπολίτες, για την τρομοκρατημένη στάση τους απέναντι στα μικροτσίπ, το χάραγμα, το 666 και το ηλεκτρονικό φακέλωμα.
Σκεπτόμενοι, ίσως, οι εν λόγω κύριοι τα κατά κόσμον προνόμιά τους, αλλά και το εν γένει βόλεμά τους, σκέπτονται ότι δεν είναι δυνατόν σε οποιονδήποτε ν' αρνηθεί το χάραγμα. Έτσι, γνωστός άνδρας του πνεύ­ματος και ηγήτωρ χριστιανικής αδελφότητας διαδίδει ότι το 666 δεν έχει καμία