Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ο Προφήτης Δανιήλ για τις έσχατες μέρες


Τέσσερα θηρία ανέβαιναν από την θάλασσα, το πρώτο σαν λέαινα, το δεύτερο αρκούδα, το τρίτο πάρδαλης με τέσσερα κεφάλια και το τέταρτο θηρίο ήταν τρομερό και ισχυρό πολύ, με σιδερένια δόντια. Συνέτριβε και τα υπόλοιπα καταπατούσε με τα πόδια του. Είχε δέκα κέρατα και ένα κέρατο ανέβη και εξερίζωσε τρία κέρατα εμπροσθέν του και ελάλη μεγάλα μέχρι που οι θρόνοι ετέθησαν και ο Παλαιός των ημερών εκάθησε, με όλη Του τη δόξα. Ήρθε τότε ο υιός του ανθρώπου και παρέλαβε τη βασιλεία για να βασιλεύσει εις τους αιώνες των αιώνων.
Εζήτησε ο Δανιήλ να του εξηγήσουν το όραμα των θηρίων, ειδικά του τετάρτου. Του είπαν ότι τέσσερις βασιλείες θα αναστηθούν επί της γης . Αυτή η τέταρτη θα είναι η τελευταία προ του τέλους. Τα δέκα κέρατα θα είναι δέκα βασιλείς, το τελευταίος είναι ο τελευταίος βασιλειάς που θα ξεπεράσει όλους τους προηγούμενους σε κακία ( Δαν. Ζ΄ 23). Αυτός είναι ολοφάνερο ότι θα είναι ο Αντίχριστος. Το επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Χριστός όταν λέει ότι « ..το βδέλυγμα της ερημώσεως το ρηθέν υπό του Δανιήλ του προφήτου…».
Στο η΄ κεφάλαιο του Δανιήλ αναφέρεται ο κριός που είναι το βασίλειο των Περσών και ο τράγος που είναι το βασίλειο των Ελλήνων. Συντρίβεται ο κριός από τον τράγο, όπως και έγινε με τον Αλέξανδρο. Συνεχίζεται όμως σε αυτό το κεφάλαιο η προφητεία και φθάνει μέχρις εσχάτων ημερών δηλαδή στις σημερινές ημέρες.
Εδώ μιλά για τις τελευταίες ημέρες.
Φαίνεται ότι η βασιλεία του αντιχρίστου θα είναι στην εξέληξη αυτού του βασιλείου δηλαδή από τη ρίζα αυτή θα είναι. Από το παραπάνω απόσπασμα της προφητείας μπορούμε να συμπεράνουμε ότι Ελληνική αυτοκρατορία θα είναι η παγκόσμια αυτοκρατορία του αντιχρίστου. Αυτό το αναλύει και στο ια΄κεφάλαιο όταν γράφει διαδοχικά για τους διάφορους βασιλείς των βασιλείων των Ελλήνων.
Πριν όμως από τον αντίχριστο φαίνεται ότι θα υπάρξη ειρηνική περίοδος Χριστοκρατείας όπως προκύπτει από το παρακάτω χωρίο.
( Δαν. ια΄ 28: )
Στο προηγούμενο χωρίο γίνεται αναφορά στον Αντίχριστο που θα είναι στο τέλος αλλά και στους χρόνους που θα καταπατιέται η Ιερουσαλήμ από τα έθνη. Αυτή η χρονική περίοδος είναι 2300 έτη. Από την κατάληψή της από το Μέγα Αλέξανδρο το 333-2 π. Χ έως το 1967 που κατελήφθη από τους Εβραίους πάλι.
(Δαν θ΄25)H κακία, έχει κάποια πρόσκαιρη ηδονή, διαρκή την οδύνη, η δε αρετή πρόσκαιρο κόπο διαρκές το κέρδος με ευφροσύνη.
Στο Δανιήλ ια΄ 36 ξεκάθαρα γίνεται η περιγραφή του αντίχριστου που θα βασιλεύσει για 3,5 χρόνια σε όλο τον κόσμο, «..και γην διελή εν δώροις…». Όμως στο τέλος δεν υπάρχει αυτός που θα τον σώσει, θα συναχθούν τεράστιοι στρατοί στην κοιλάδα του Ιωσαφάτ και αναστήσεται ο άρχων Μιχαήλ και «…έσται καιρός θλίψεως, θλίψις οία ου γέγονεν αφ’ ου γεγένηται έθνος επί τη γη…». Τότε αναστήσονται «..πολλοί των καθευδόντων εν γης χώματι…ούτοι εις ζωήν αιώνιον και ούτοι εις ονιδισμόν…». Από αυτό το χωρίο συμπεραίνουμε ότι αμέσως μετά τον αντίχριστο και τη θλίψη των ημερών εκείνων θα γίνη η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η Κρίση.
Για τον αντίχριστο λέει πιο πριν ότι θα δοξάσει ένα θεό μαωζείν, με χρυσάφι, άργυρο , πολύτιμους λίθους και με επιθυμίες. Δηλαδή στην κυριολεξία στην εποχή του θα λατρεύεται ο πλούτος και οι σαρκικές επιθυμίες και απολαύσεις.
Στο ιβ κεφάλαιο αναφέρονται 1290 ημέρες «.. από καιρού παραλλάξεως ενδελεχιμού και του δοθήναι βδέλυγμα ερημώσεως ημέραι 1290, μακάριος ο υπομένων και φθάσας εις 1335 ημέρας..».
Στο θ΄24 εβδομήντα εβδομάδες «σενετμήθησαν επί τον λαόν σου» μέχρι « του αγαγείν δικαιοσύνην αιώνιον…». Αυτές τις 70 εβδομάδες τις χωρίζει παρακάτω σε 7, 62 και μία. Οι 7 είναι μέχρι Χριστού ηγουμένου δηλαδή 7χ70 =490 από τότε που βγήκε δίαταγμα να ξανανοικοδομηθούν τα τείχη της Ιερουσαλήμ μέχρι που ήρθε ο Χριστός πέρασν 490 έτη. Με την έλευση του Χριστού αλλάζει το μέτρο της εβδομάδος και γίνεται 33 έτη τα χρόνια του Χριστού. Έτσι από το 33 μΧ μέχρι να γίνουν όλα αυτά παρεμβάλλονται 62 εβδομάδες επί 33 έτη η κάθε μία οπότε τα χρόνια γίνονται 2046 +33.
Οι υπολογισμοί αυτοί είναι καθαρά διερευνητικοί των προφητειών και δεν έχουν την έννοια κάποιας αυθεντικής ερμηνείας αυτών. Γι αυτό από τους αναγνώστες θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη τα παραπάνω περισσότερο σαν φιλολογικος ή φιλοσοφικός λόγος και λιγότερο σα θεολογικός.H κακία, έχει κάποια πρόσκαιρη ηδονή, διαρκή την οδύνη, η δε αρετή πρόσκαιρο κόπο διαρκές το κέρδος με ευφροσύνη [Α.Ι.Χ]
Στο κεφάλαιο β΄ του βιβλίου του ο Δανιήλ εξηγεί ένα όνειρο του Βασιλιά Ναβουχοδονόσορα. Είδε στον ύπνο του ο βασιλιάς ένα άγαλμα με ανθρώπινη μορφή του οποίου το κεφάλι ήταν χρυσό, το στήθος και τα χέρια αργυρά, η κοιλιά και οι μηροί χάλκινοι, οι κνήμες σιδερένιες και τα πόδια κάτω (πέλμα ) σιδηρά και πήλινα μαζί. Το έβλεπε το άγαλμα μέχρι που ένας λίθος χωρίς χέρια κατέβηκε από όρος υψηλό και το χτύπησε στη βάση δηλαδή στα πόδια που ήσαν από σίδηρο και πηλό και το συνέτριψε όλο σε λεπτή σκόνη, την οποία πήρε και σκόρπισε ο αέρας. Ο λίθος μεγάλωσε και έγινε σα μεγάλο όρος που κατέλαβε όλη τη γη.
Εξήγησε ο Δανιήλ με τη βοήθεια του Θεού το όνειρο και είπε ότι θα αναστηθούν διαδοχικά 4 βασιλείες μαζί με τη βασιλεία του Ναβουχοδονόσορα που συμβολίζεται με το χρυσό κεφάλι. Στη συνέχεια η επόμενη βασιλεία είναι των Περσών, το αργυρό στήθος και χέρια, η επόμενη των Ελλήνων η χάλκινη κοιλιά και μηροί και τελευταία των Ρωμαίων η σιδερένια, η οποία στο τέλος θα αποτελείται από τις συναναμείξεις των λαών που δεν δένουν μεταξύ τους, όπως ο σίδηρος και πηλός. Στις ημέρες της βασιλείας αυτής θα αναστήσει ο Κύριος βασιλεία η οποία θα είναι αγία και παντοτεινή, αυτή συμβολίζεται με το λίθο άνευ χειρών.
Το όραμα βέβαια περιγράφει παραστατικά και κατά τη δύναμή τους και τον πλούτο τους, τις 4 αυτοκρατορίες του κόσμου της εποχής εκείνης, όμως φαίνεται ότι συνδέεται και με τη σημερινή εποχή γιατί αναφέρεται και στην αιώνιο βασιλεία του Αρνίου η οποία επίκειται μετά τον Αντίχριστο. Προσδιορίζει σαφώς ότι ο Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και οι αναμείξεις αυτής θα είναι η τελευταία αυτοκρατορεία επί της γης. Πράγματι και η σημερινή κοσμοκρατορία είναι μια συνέχεια της Ελληνορωμαϊκής. Στο ζ΄κεφάλαιο όπου το 4ο θηρίο σαφώς φαίνεται ότι είναι η κοσμοκρατορία η πανίσχυρη όπου θα βασιλεύση ο Αντίχριστος, βλέπουμε ότι αυτό το θηρίο έχει σιδερένια δόντια και χάλκινα νύχια γνωρίσματα της Ρωμαϊκής και Ελληνικής αυτοκρατορίας αντίστοιχα. Αν τα παραβάλλομε με τα αναφερόμενα στο Αποκ. ιζ΄ 10 όπου τα 7 κεφάλια του θηρίου εξηγούνται ότι είναι 7 βασιλείες. Οι 5 έπεσαν η μία είναι ακόμη (τότε), αυτή είναι η Ρωμαϊκή. Η έβδομη δεν ήλθε ακόμη και όταν έλθη θα μείνη λίγο και το θηρίο ήτο και δεν είναι και εκ των επτά είναι. Εδώ είναι άλλο ένα σημείο όπου υποδηλώνει ότι πιθανότατα μια Παγκόσμια μονοκρατορία,θα είναι η κρατική οντότητα η οποία θα εξεληχθή σε κράτος του Αντιχρίστου.

http://forum.christian-orthodox.gr/viewtopic.php?f=2&t=349

Αποκωδικοποίηση Θηρίου Αποκάλυψης από Πρ.Δανιήλ
Ακολουθεί video.Παρακάλώ κάντε κλικ στο παρακάτω link:

http://www.youtube.com/watch?v=1HCDdJaotJc